Tragedija u SAD: Policajac ubio dečaka (13) koji je u njega uperio repliku pištolja

Nadležni nisu objavili identitet policajca niti tinejdžera, koji je, kako su naveli, azijskog je porekla

29.06.2024. 21:59
  • Podeli:
luisvil, kentaki, američka policija, policija luisvila, kentakija - profimedia-65dca849b1907.webp Foto: Profimedia

Policajac u Jutiki, u severnom delu američke savezne države Njujorka, pucao je i ubio tinejdžera koji je dok je bežao uperio repliku pištolja ka njemu, saopštila je danas policija.

Pucnjava se dogodila sinoć nakon što su policajci u Jutiki zaustavili dvojicu mladića oko 22.18 časova, preneo je AP. 

Jedan od njih je pobegao i uperio u policajce nešto što je izgledalo kao pištolj, navodi se u saopštenju Policijske uprave Jutike. Jedan od policajaca ispalio je jedan hitac u tinejdžera, koji je prebačen u bolnicu Vin, gde je preminuo od zadobijenih povreda.    

Policajci su kasnije na licu mesta pronašli repliku pištolja GLOCK 17 Gen 5 sa ​​odvojivim okvirom, navodi se u saopštenju.

Policija nije objavila identitet policajca niti tinejdžera, koji je, kako su naveli, imao 13 godina i azijskog je porekla.

"Naše misli su uz porodicu preminulog dečaka, kao i naše policajce koji su umešani u ovaj incident", navodi se u saopštenju.    

Policija je navela da će u narednih nekoliko dana objaviti izveštaj sa "sveobuhvatnim pregledom događaja".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()