Tramp odgovorio na neformalni poziv Zelenskog: Ništa od puta u Ukrajinu

Trampov tim potvrdio je da nije bilo formalnog kontakta između Zelenskog i bivšeg predsednika SAD

11.04.2024. 08:10
  • Podeli:
Donald Tramp Tanjug ap Charlie Neibergall-64836c57b22d0.webp Foto: Tanjug/Ap/Charlie Neibergall

Nakon poziva koji je Donaldu Trampu uputio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, republikanski predsednički kandidat smatra da sada, kada nije na funkciji, ne bi bilo prikladno da poseti Ukrajinu.

U intervjuu za medijsku kuću Aksel Špringer, Zelenski je u utorak pozvao Trampa da poseti Ukrajinu navodeći da bi to bila prilika da čuje ideje bivšeg američkog predsednika o mogućem putu za okončanje rata sa Rusijom, prenosi Rojters.

Trampova kampanja potvrdila je danas da nije bilo formalnog kontakta između Zelenskog i bivšeg predsednika SAD.

"Nije bilo kontakta sa Zelenskim, ali predsednik Tramp je javno rekao da ne bi bilo prikladno da poseti Ukrajinu sada kada nije glavnokomandujući američke vojske", navodi se u mejlu Trampove kampanje.

Američki predsednički kandidati često putuju u inostranstvo da bi uspostavljali teren za svoju spoljnu politiku.

Bivši republikanski kandidati koji su u međuvremenu odustali od kandidature, kao npr. bivši potpredsednik SAD Majk Pens i bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi, posetili su Ukrajinu tokom svoje aktivne kampanje za republikansku predsedničku nominaciju.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()