Tramp traži od žalbenog suda u Njujorku da odbaci presudu od 454 miliona dolara

Apelacioni sud bi mogao da preuzme slučaj već u septembru

23.07.2024. 09:55
  • Podeli:
donald tramp, 16 jul 2024 - AP Photo Julia Nikhinson Tanjug-6697385c2c701.webp Foto: AP Photo/Julia Nikhinson/Tanjug

Advokatski tim republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa zatražio je od Apelacionog suda u Njujorku da poništi presudu od 454 miliona dolara bivšem predsedniku u kojoj je proglašen da je lažno predstavio neto iznos novca koji poseduje, tvrdeći da je novčana kazna neustavna.

To je, navodi AP, poslednji Trampov pokušaj da odbaci presudu od 454 miliona dolara koju je izrekao sudija Artur Engoron u februaru, koji je proglasio Trampa, dvojicu njegovih sinova, Donalda Trampa mlađeg i Erika Trampa i njihov posao sa nekretninama odgovornim za prevaru.

Engoron je takođe izdao Trampu trogodišnju zabranu da predvodi bilo koju njujoršku kompaniju ili traži kredit od banaka registrovanih u državi Njujork, dok je njegovoj dvojici sinova zabranjeno da preuzmu liderske pozicije u firmama dve godine.

Sudija je takođe Trampovim sinovima odredio da svaki od njih plati skoro 4,7 miliona dolara.

Slučaj je pokrenula državna tužiteljka Njujorka Letiša Džejms, a Tramp je nju i Engorona optužio za korupciju, a slučaj je nazvao lovom na veštice od strane političkih protivnika.

Apelacioni sud bi mogao da preuzme slučaj već u septembru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()