Tramp ubedljivo vodi ispred Desantisa u trci za republikansku nominaciju

Trampova popularnost raste uprkos što ga u Džoržiji terete da je pokušavao da poništi svoj izborni poraz 2020. godine.

26.08.2023. 15:29
  • Podeli:
tramp reuters-648957a429f3d.webp Foto: Reuters

Za skoro 40 procentnih poena bivši američki predsednik Donald Tramp, uprkos optužnicama, vodi ispred glavnog protivkandidata Rona Desantisa u trci za repulikansku predsedničku nominaciju, pokazuju ankete Rojtersa i Ipsosa. 

U tome ga nije osujetilo ni odbijanje da učestvuje u debati sa guvernerom Floride i drugim kandidatima, pa je tako Desantis ostao na 13 odsto podrške.

I ne samo to, kada bi se Tramp u debati ovog trena susreo sa sadašnjim američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, većina ispitanika, uključujući tu i demokrate, videla je Trampa za predsednika, čak njih 38 odsto. Podršku Bajdenu bi istovremeno dalo 32 odsto ispitanih.

Trampova popularnost raste uprkos što ga u Džoržiji terete da je pokušavao da poništi svoj izborni poraz 2020. godine. 

Pored nekoliko svojih najbližih saradnika Tramp se predao u zatvoru u toj državi gde je položio kauciji od 200.000 dolara kako bi se o krivici mogao izjasniti kasnije.

Prvi američki presednik kome je napravljena policijska fotografija, Donald Tramp je doživeo da, prema navodima Ilona Maska, tu fotofgrafiju vidi 10 miliona ljudi po satu na društvenoj mreži Tviter.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp predao se u zatvoru okruga Fulton u Džordžiji pod optužbom da je pokušao da poništi svoj izborni poraz 2020. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()