Tramp: Ukrajina gubi u sukobu koji je mogla da izbegne

Osim toga, bivši predsednik je rekao da smatra da je Kijev u početku mogao da izbegne sukob tako što bi pristao da prizna gubitak dela teritorija

17.09.2023. 19:51
  • Podeli:
Donald Tramp_Trump_Foto Reuters-64cd5e91acf92.webp Foto: Reuters

Bivši američki predsednik Donald Tramp izrazio je uverenje da Ukrajina već gubi u sukobu koji je mogla da izbegne da je prvobitno pristala da izgubi deo svojih teritorija, uključujući Krim.

"Mediji više ne pišu o ratu... što znači da Ukrajina gubi", rekao je Tramp u intervjuu za "En-Bi-Si njuz". 

Tramp je dodao da se ukrajinska ofanziva nikada nije ni dogodila.

Osim toga, bivši predsednik je rekao da smatra da je Kijev u početku mogao da izbegne sukob tako što bi pristao da prizna gubitak dela teritorija.

„Iskreno govoreći, mogli su da postignu sporazum o manjoj teritoriji od one koju je Rusija već zauzela. I niko ne bi poginuo“, primetio je Tramp, ističući da misli na „Krim i druge“ regione koji su se pridružili Rusiji.

"Sada niko ni ne zna da li će Ukrajina biti uzeta pod kontrolu", rekao je on.

Tramp je ranije više puta izjavljivao da je moguće da aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden svojom politikom prema Ukrajini gura čovečanstvo ka trećem svetskom ratu. 

Bivši američki predsednik takođe je više puta tvrdio da bi, ako pobedi na predsedničkim izborima, mogao da obezbedi rešenje situacije u Ukrajini u roku od 24 sata.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()