Tri meseca ćutanja: Srbin umešan u krijumčarenje kokaina uhapšen u Španiji sa još osam osoba

Slučaj se dogodio u novembru prošle godine, ali je držan u tajnosti do završetka istrage

14.02.2024. 14:21
  • Podeli:
španska policija, 25 jan 2024 - profimedia-65b8f91a8d63e.webp Foto: Profimedia

Španska policija uhapsila je grupu osumnjičenih trgovaca kokainom na Atlantskom okeanu na brodu koji je plovio iz Južne Amerike, pošto je jedan od njih, sprske nacionalnosti pucao i ubio kolegu švercera, koga je potom bacio u more, a preostalih osam osoba uzeo kao taoce, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Španija.

Slučaj se dogodio u novembru prošle godine, ali je držan u tajnosti do završetka istrage, dodaje se u saopštenju španskog ministarstva. 

Situaciju sa taocima na brodu "Sea Paradise" u Atlantskom okeanu španska policija je slučajno otkrila, pošto je pokrenula operaciju zaplene droge na osnovu prethodno dobijene prijave o pošiljci od oko 2,3 tone kokaina koja je iz Latinske Amerike trebalo da bude prebačena na manji brod u blizini Kanarskih ostrva, prenosi Rojters.

Pripadnici španske policije satima su pregovarali sa Srbinom, pre nego što je on na kraju predao oružje i oslobodio taoce.

Svi oni koji su bili na brodu su potom privedeni, a kokain koji je pronađen u skrivenom odeljku na brodu, je zaplenjen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()