Turista zadobio opekotine trećeg stepena, šetajući bos po Dolini smrti u Kaliforniji

Temperatura vazduha bila je 50 stepeni, ali je temperatura peska verovatno bila veća, rekle su lokalne vlasti

25.07.2024. 23:29
  • Podeli:
dolina smrti profimedia-66a221ad699c3.webp Foto: Profimedia

Belgijski turista zadobio je opekotine trećeg stepena na stopalima nakon što je izgubio japanke i bio primoran da hoda bos po peščanim dinama u Nacionalnom parku Dolina smrti u Kaliforniji.

Kako je preneo Ej-Bi-Si njuz (ABC News) 42-godišnji muškarac je prevezen u bolnicu u Las Vegasu.

Temperatura vazduha bila je 50 stepeni, ali je temperatura peska verovatno bila veća, rekle su lokalne vlasti.

Helikopter "Mersi era" (Mercy Air) nije mogao bezbedno da sleti u Dolinu smrti zbog ekstremnih temperatura koje mogu da utiču na rad helikoptera, tako da su čuvari parka prvobitno prevezli žrtvu kolima hitne pomoći u zonu koju bi helikopter mogao da sleti.

"Rendžeri parka preporučuju posetiocima da ne pešače po parku posle 10 ujutru, da piju dosta vode, jedu slane grickalice i nose šešir i kremu za sunčanje", saopštio je Nacionalni park nakon incidenta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()