Turska će podržati Ruteovu kandidaturu za generalnog sekretara NATO-a

Zemlje koje su prethodno podržale Rutea uključuju SAD, Britaniju, Francusku i Nemačku

29.04.2024. 13:32
  • Podeli:
mark rute, 1 mart 2024 - profimedia-65e832fe0f782.webp Foto: Profimedia

Turska će podržati kandidaturu holandskog premijera Marka Rutea za generalnog sekretara NATO-a, izvestila je danas holandska novinska agencija ANP pozivajući se na zvaničnike Alijanse.

Turska je jedna od četiri zemlje članice koje se nisu izjasnile po pitanju podške za zamenika Jensa Stoltenberga.

Zemlje koje su prethodno podržale Rutea uključuju SAD, Britaniju, Francusku i Nemačku, prenosi Rojters.

Lideri NATO alijase sastaće se u Vašingtonu u julu kako bi odabrali novog generalnog sekretara, nakon što Stoltenberg posle 10 godina napusti tu poziciju.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()