Turska obalska straža spasila 58 izbeglica u Egejskom moru

Migranti su privedeni u sklopu redovne procedure u organ za migracije provincije Izmir

13.08.2023. 17:29
  • Podeli:
španija_migranti_ilustracija_anadolija 1-64aba29dc8e66.webp Foto: Anadolija / Ilustracija

Turska obalska straža spasila je 58 izbeglica u Egejskom moru, nakon što su ih grčke vlasti ilegalno vratile u turske teritorijalne vode, javlja turska televizija TRT.

Jedinice obalske straže pronašle su juče 45 migranata u gumenom čamcu kod obale u okrugu Seferihisar u zapadnoj provinciji Izmir.

Oni su spasili još 13 migranata u blizini obale u okrugu Dikili.

Migranti su privedeni u sklopu redovne procedure u organ za migracije provincije Izmir.

Turska je ključna tranzitna tačka za ilegalne migrante koji žele da stignu u Evropu i započnu nove živote, posebno za one koji beže od rata i progona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()