Tužilaštvo SAD: Pokrenuta istraga protiv Trampa zbog zadržavanja tajnih dokumenata

Istražitelji su u avgustu 2022. zaplenili oko 13.000 dokumenata sa Trampovog imanja Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi

08.06.2023. 08:32
  • Podeli:
Donald Tramp_Trump_Foto Reuters-64330047b682d.webp Foto: Reuters

Federalno tužilaštvo obavestilo je advokate bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa da je pokrenulo istragu o njegovm rukovanju poverljivim materijalima, saopštila je Rojtersu osoba upoznata sa slučajem.

Ministarstvo pravosuđa obično obaveštava ljude kada su pod istragom kako bi im dalo priliku da iznesu vlastite dokaze, navodi britanska agencija.

Obaveštenje koje su Trampovi advokati dobili u ponedeljak ne znači nužno da će bivši predsednik SAD biti optužen.

Vest o obaveštenju Trampovom pravnom timu pojavila se samo dva dana nakon što su se njegovi advokati sastali sa zvaničnicima Ministarstva pravde da razgovaraju o slučaju.

Federalna velika porota istražuje Trampovo zadržavanje poverljivih materijala nakon što je napustio Belu kuću 2021. godine.

Istražitelji su u avgustu 2022. zaplenili oko 13.000 dokumenata sa Trampovog imanja Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi.

Druga krivična istraga ispituje navodne pokušaje Trampa i njegovih saveznika da ponište izborni poraz u predsedničkoj trci 2020. od Džozefa Bajdena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()