U centar Praga možete samo ako imate traktor: Poljoprivrednici protestuju zbog svoje Vlade i EU

Okupljeni farmeri su zviždali dok je ministar poljoprivrede Marek Viborni ulazio u zgradu resornog ministarstva

19.02.2024. 09:58
  • Podeli:
protest poljoprivrednika u pragu, prag, češka - 19 feb 2024 - profimedia-65d316efaae70.webp Foto: Profimedia

Stotine čeških poljoprivrednika stigle su danas svojim traktorima u Prag, gde protestuju zbog neslaganja sa poljoprivrednom politikom Evropske unije i čeških vlasti.

U češku prestonicu stiglo je više od 500 traktora, a pristiže ih još, prenosi češki portal Novinki.

Okupljeni poljoprivrednici su zviždali dok je ministar poljoprivrede Marek Viborni ulazio u zgradu resornog ministarstva.

Protest organizuju Sindikat radnika u poljoprivredi i Asocijacija slobodnih sindikata, a portparol poljoprivrednika Danijel Šterzik izjavio je da demonstranti zahtevaju da se "vlada izjasni da li želi da preduzme korake za spas češke poljoprivede".

Poljoprivrednici u zemljama EU poslednjih meseci protestuju zbog agrarne politike Unije, niskih cena svojih proizvoda i ukidanja subvencija za gorivo namenjeno poljoprivredi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()