U Češkoj dan žalosti zbog žrtava pucnjave na Karlovom univerzitetu

U masovnoj pucnjavi u Pragu ubijeno je 14 osoba

23.12.2023. 08:50
  • Podeli:
PRAG ČEŠKA AP PhotoDenes Erdos VIA TANJUG-65869031c599c.webp Foto: AP PhotoDenes Erdos via Tanjug

U Češkoj je danas dan žalosti nakon što je u četvrtak u pucnjavi na Karlovom univerzitetu 24-godišnji student ubio 14 i ranio 25 osoba, a potom izvršio samoubistvo.

Očekuje se da će predsednik Petr Pavel i drugi državni zvaničnici prisustvovati misi za poginule u katedrali Svetog Vida danas u 11 sati, prenosi Radio Prag Internešenal.

Zastave širom Češke spuštene su na pola koplja, a u podne će se oglasiti crkvena zvona i u celoj zemlji minutom ćutanja biće odata pošta poginulima.

U Pragu, ali i u drugim češkim gradovima pojačane su mere policijskog nadzora, a  pripadnici policije patroliraju ulicama uoči božićnih praznika nadgledajući pijace, tržne centre i druga mesta gde se okuplja veliki broj ljudi.

Kulturni događaji tokom božićnog vikenda su otkazani, a sva javna dešavanja počinjaće minutom ćutanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()