U Donbas prebegao haker iz Ukrajine: 'Džoker' otkrio najskrivenije tajne ukrajinske vojske

Ukrajinski haker je prebegao na rusku stranu

01.11.2022. 16:29
  • Podeli:
haker-hakiranje-cyber-shutterstock-1667316492598.webp Foto: Shutterstock

Ukrajinski haker pod pseudonimom "Džoker" navodno je prebegao u Donbas i ukrajinskim vojnicima otkrio sve ratne planove Oružanih snaga Ukrajine.

Prema njegovim tvrdnjama, on je uspeo da hakuje i američki program "Delta" koji Kijev koristi za komandovanje snagama.

"Otkriveno je apsolutno sve, svi podaci kojima raspolaže ukrajinska komanda o svojim i ruskim trupama. Velika datoteka je već poslata gde treba, a pokazao sam samo mali deo", tvrdi haker na Telegramu.

Kako je napisao, program "Delta" je originalno pravljen u Ukrajini i Americi ali po NATO standardima. Serveri se nalaze u Dnjepropetrovsku.

"Osim interaktivne mape koriste se dva otvorena izvora Element i Nekst klaud. Takođe je korišćena obična Gugl autentifikacija. Svi putevi vode do vojne podmreže Damba.org. ua", napisao je Džoker.

Kaže da ne postoje aposolutno zaštićeni sistemi, ali da nije bilo lako da hakuje ovaj program.

Haker je na društvenoj mreži "Telegram" saopštio da se u program "Delta" unose svi podaci o ukrajinskim i ruskim trupama, uključujući koordinate tehnike i brojnost ljudstva.

Kako je napisao, u pitanju su redovno ažurirani obaveštajni podaci.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()