U klizištima i poplavama u Švajcarskoj i severnoj Italiji najmanje četvoro mrtvih

Snaže oluje pogodile su ova područija

30.06.2024. 16:28
  • Podeli:
poplave i klizište u švajcarskoj, švajcarska - 30 jun 2024 - foto Jean-Christophe Bott Keystone via AP Tanjug (3)-66813203cd0c5.webp Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP/Tanjug

U poplavama i klizištima u Švajcarskoj i severnoj Italiji izazvanim snažnim olujama poginulo najmanje četvoro ljudi, saopštili su danas tamošnji zvaničnici.

Tela troje osoba su danas izvučena nakon klizišta u dolini Mađa u švajcarskom kantonu Tićino. Kampovi duž reke Mađa su evakuisani, a deo malog drumskog mosta Visleto se srušio. Jedna osoba je nestala u obližnjoj dolini Lavizara.

Dalje na sever, reka Rona izlila se iz svojih obala u nekoliko oblasti kantona Vale i poplavila autoput i železničku prugu.

Policija je saopštila da je u dolinama južno od Rone padala posebno jaka kiša, a telo čoveka čiji je partner prijavio njegov nestanak pronađeno je danas u hotelu u alpskom letovalištu Sas-Grund.

Još jedan muškarac se vodi kao nestao od subote uveče u oblasti Bin, u gornjoj dolini Rone u blizini italijanske granice, saopštila je policija.

Poplave, grmljavine i klizišta takođe su pogodili različite regione na severu Italije. Vatrogasci su saopštili da su izveli oko 80 spasilačkih operacija, evakuišući desetine ljudi u severnom regionu Pijemonta.

Između Montanara i San Benjo Kanavezea, dve odrasle osobe i tromesečna devojčica spašeni su nakon što su pronađeni zaglavljeni u automobilu, rekli su vatrogasci. Nekoliko sela je izolovano zbog izlivanja potoka, oluja i klizišta u regionu Vale D’Aosta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()