U Moskvi uhapšena još jedna osoba umešana u napad na Krokus siti hol

U napadu na Krokus siti hol 22. marta poginule su 144 osobe

05.04.2024. 18:08
  • Podeli:
krokus siti hol moskva Investigative Committee of Russia via AP via tanjug-65ff2b2388502.webp Foto: Investigative Committee of Russia via AP via tanjug

U Moskvi je uhapšen jedanaesti optuženi za učešće u terorističkom napadu u Krokus siti holu, rečeno je RIA Novostima u moskovskom sudu.

Iz suda su precizirali da je uhapšen Muhamed Zoir Šaripzoda, rodom iz Tadžikistana.

Na teret mu se stavlja krivično delo teroristički akt.

U napadu na Krokus siti hol 22. marta poginule su 144 osobe. 

Prethodno je uhapšeno deset optuženih, među kojima su četiri državljana Tadžikistana, koji su, prema istrazi, bili direktni izvršioci terorističkog napada. 

Pored toga, 1. aprila u Dagestanu su privedena četiri stranca koji su učestvovali u finansiranju i obezbeđivanju oružja teroristima koji su napali Krokus.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()