U mozgu Roberta Kenedija mlađeg pronađen mrtav crv: "Pojeo je jedan deo i zatim uginuo"

Otprilike u isto vreme kada je saznao za parazita, Kenediju, prema sopstvenoj izjavi, dijagnostikovano i trovanje živom

09.05.2024. 22:15
  • Podeli:
robert kenedi jr reuters-663c712724855.webp Foto: Reuters

U mozgu Roberta Kenedija mlađeg, koji planira da se kandiduje za predsedničke izbore u SAD 2024. godine, pronađen je mrtav parazit, koji je mogao da pojede deo njegovog moždanog tkiva, piše Njujork tajms, pozivajući se na izjavu Kenedija.

Prema pisanju lista, Kenedi je 2012. godine priznao da pati od mentalne konfuzije i gubitka pamćenja. 

Lekari su, nakon što su primetili tamnu tačku na skeneru mozga, posumnjali da ima tumor i odmah mu zakazali operaciju u medicinskom centru Univerziteta Djuk. Nakon toga, Kenedi je dobio je poziv od lekara iz Njujork-Prezbiterijan bolnice, koji je utvrdio da ima mrtvog parazita u glavi.

"Doktor je verovao da je abnormalnost koja se vidi na snimcima prouzrokovana crvom koji je ušao u moj mozak i pojeo deo tkiva, a zatim umro", rekao je Kenedi, prenosi njujorški list. 

Lekari su na kraju zaključili da cista koju su videli na skeneru sadrži ostatke parazita. Sam Kenedi je rekao da ne zna vrstu parazita niti gde se mogao zaraziti, iako je sumnjao da je to moglo biti tokom putovanja kroz Južnu Aziju.

Sada, Kenedi (70) kao nezavisni predsednički kandidat, prikazuje svoju vitkost i relativnu mladost kao prednost u odnosu na dvojicu najstarijih muškaraca koji su ikada osvojili Belu kuću: aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena (81) i bivšeg predsednika Donalda Trampa (77).

Obezbedio je mesto na glasačkim listićima u Juti, Mičigenu, Havajima i, prema njegovom izbornom štabu, u Kaliforniji i Delaveru.

Ipak, tokom godina se suočio sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, od kojih su neki ranije bili nepoznati, uključujući očiglednog parazita, navodi Njujork tajms.

U tekstu se navodi da je otprilike u isto vreme kada je saznao za parazita, Kenediju, prema sopstvenoj izjavi, dijagnostikovano  i trovanje živom, najverovatnije zbog uzimanja previše ribe koja sadrži opasan teški metal, što može izazvati ozbiljne neurološke probleme.

Upitana prošle nedelje da li bi neki od zdravstvenih problema nezavisnog kandidata mogla da ugrozi njegovu sposobnost za predsednika, portparolka  Kenedijeve kampanje Stefani Spir, rekla je za Tajms: "To je smešan predlog, s obzirom na konkurenciju".

Kampanja je odbila da dostavi njegovu medicinsku dokumentaciju Tajmsu. 

Neki od zdravstvenih problema Kenedija otkriveni su u izjavi iz 2012. godine, koju je dao tokom brakorazvodnog postupka od svoje druge žene, Meri Ričardson Kenedi. 

U to vreme Kenedi je tvrdio da je njegova moć zarađivanja smanjena kognitivnim poteškoćama.

On je priznao i da je u mladosti dobio hepatitis C kroz intravensku upotrebu droga. Rekao je da je lečen i da nije imao dugotrajnih efekata infekcije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()