U Nemačkoj Divlji zapad, napadnut još jedan političar: Kandidat AfD u Manhajmu uboden nožem

Pre ovog slučaja, konzervativni političar i antiislamski aktivista Mihael Šturcenberger izboden je 31. maja tokom javnog skupa

05.06.2024. 11:09
  • Podeli:
manhajm, nemačka policija, policija u manhajmu, 2 jun 2024 - profimedia-666026b7d84e8.webp Foto: Profimedia

Kandidat stranke Alternativa za Nemačku (AfD) za lokalno veće napadnut je nožem u gradu Baden-Virtemberg u Nemačkoj, prenose nemački mediji. 

Političar je, kako navodi Bild, povređen skalpelom u utorak uveče, a napadač je uhapšen.

Do incidenta je došlo u 22.45 časova u blizini pijace nakon što je kandidat desničarskog AfD-a uhvatio ukupno tri osobe kako cepaju plakate, od kojih ga je jedna napala i povredila oštrim predmetom.

Dvoje je još uvek u bekstvu, a oružje kojim je izvršen napad je skalpel za papir, prema portparolu stranke.

Političar AfD-a je i dalje u bolnici, ali je, kako se navodi, samo zadobio posekotine.

Policija Manhajma je za sada samo potvrdila da je bilo policijske intervencije,a detaljnije informacije se očekuju kasnije danas.

Konzervativni političar i antiislamski aktivista Mihael Šturcenberger izboden je 31. maja tokom javnog skupa u Manhajmu, posle čega je policija pucala i ranila napadača.

U tom napadu je ubijen je jedan policajac i još nekoliko ljudi, a sumnja da je reč o verski motivisanom napadu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()