U pucnjavi u školi u Finskoj povređena i devojčica sa KiM

U pucnjavi, koja se dogodila u školi "Vijertola" u gradu Vanta, ubijen je jedan učenik, a dvoje je teže ranjeno

02.04.2024. 21:17
  • Podeli:
pucnjava u školi finska Markku UlanderLehtikuva via AP via tanjug-660c59196b5e5.webp Foto: Markku UlanderLehtikuva via AP via Tanjug

Ministarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija saopštilo je danas da je među povređenom decom u jutrošnjoj pucnjavi u školi u Finskoj i devojčica albanskog porekla sa Kosova i Metohije.

"U vezi sa tragičnim događajem koji se danas dogodio u gradu Vanta u Finskoj, u školi Viertola, gde je poginula jedna osoba, a još dve povređene, Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore preko Ambasade Republike Kosovo u Stokholmu uspelo je da potvrdi da je među povređenima i Albanka sa Kosova", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Dodaje se da su prištinske vlasti u stalnom kontaktu sa finskim vlastima i porodicom povređene devojčice.

U pucnjavi, koja se dogodila u školi "Vijertola" u gradu Vanta, ubijen je jedan učenik, a dvoje je teže ranjeno.

Napadač, 12-godišnjak, uhvaćen je u predgrađu Helsinkija, Siltamakiju i nije se opirao prilikom hapšenja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()