U sukobima u Sudanu poginulo 436, a povređeno preko 2.100 civila

Ujutru 15. aprila, u blizini vojne baze u gradu Merove i u glavnom gradu Sudana Kartumu, izbile su oružane borbe između dve vojne frakcije

01.05.2023. 17:22
  • Podeli:
sudan-reuters-644a0b74b173d.webp Foto: Reuters

Broj poginulih civila u sukobima u Sudanu između regularnih oružanih snaga i paravojnih Snaga za brzu podršku (RSF) porastao je na 436, dok su 2.174 osobe povređene, saopšteno je iz nezavisnog udruženja lekara Sudana.

U izveštaju Al Džazire se navodi da su sudanski lekari u nedelju saopštili da je u sukobima stradalo ukupno 425 civila, prenosi TASS.

Situacija u Sudanu je eskalirala zbog neslaganja između komandanta vojske Abdela Fataha al-Burhana, visokog oficira koji je na čelu Suverenog saveta, državnog upravnog tela i njegovog zamenika u Savetu Mohameda Hamdana Dagala Hemedija, komandanta RSF-a.

Ujutru 15. aprila, u blizini vojne baze u gradu Merove i u glavnom gradu Sudana Kartumu, izbile su oružane borbe između ove dve frakcije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()