U Svetoj zemlji rukopoložena prva žena sveštenik

U Zapadnoj obali i pojasu Gaze živi oko 47.000 hrišćana

23.01.2023. 09:16
  • Podeli:
sveta zemlja jerusalim pixabay-63ce420daba58.webp Foto: Pixabay

U Svetoj zemlji prvi put je za protestanskog sveštenika rukopoložena palestinska žena Sali Azar na ceremoniji u Jerusalimu, prenosi BBC.

Evangelička luteranska crkva u Jordanu i Svetoj zemlji je saopštila da će Azar predvoditi kongregaciju koja govori engleski jezik u Crkvi Spasitelja, saopštila je

Njena hirotonija za pastora održana je u crkvi prepunoj naroda u starom gradu Jerusalima, navodi BBC.

U Zapadnoj obali i pojasu Gaze živi oko 47.000 hrišćana od 2017. godine, prema Palestinskom centralnom birou za statistiku.

Većina palestinskih hrišćana pripada verskim zajednicama koje ne dozvoljavaju žensko sveštenstvo, a veoma mala manjina su pristalice protestantskih kongregacija koje imaju žene kao sveštenike.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()