U Ukrajini u ratu nestalo 329 dece

Prema portalu Children of war 440 dece su žrtve rata u Ukrajini

28.11.2022. 13:48
  • Podeli:
ukrajina rat reuters.jpg Foto: Reuters

Ukrajinsko glavno tužilaštvo saopštilo je danas da se 329 dece trenutno smatra nestalom u Ukrajini, dok je 12 034 deportovano u Rusiju.

U izjavi objavljenoj na društvenoj mreži Telegram, koju prenosi Gardijan stoji da je do danas 329 dece nestalo, 12 034 deportovano, a 7 819 dece pronađeno.

Naglasili su da ove brojke nisu konačne, jer se još uvek radi na verifikaciji izveštaja koji dolaze sa fronta, kao i iz drugih delova Ukrajine.

Prema portalu ukrajinske vlade Children of war, 440 dece je žrtva rata u Ukrajini, a 851 dete je povređeno, dok kancelarija glavnog tužioca izveštava o ukupno 1.292 stradala deteta, od kojih je najveći broj u regionima Donjecke Narodne Republike, Harkova i Kijeva.

Podsetimo, programski direktor Međunarodne komisije za nestala lica (ICMP) za Evropu Metju Holidej izjavio je nedavno da je više od 15.000 ljudi nestalo je tokom rata u Ukrajini.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()