U ukrajinskom granatiranju Belgoroda poginulo 14 osoba, uključujući i dvoje dece, ranjeno 108 ljudi

Od 11. aprila 2022. godine uspostavljen je visok (žuti) nivo opasnosti od terorizma širom Belgorodske oblasti

30.12.2023. 15:44
  • Podeli:
ukrajinski napad na belgorod, 30 dec 2023 - Russia Emergency Situations Ministry telegram channel via AP Tanjug 1-65902b3ebfe22.webp Foto: Russia Emergency Situations Ministry telegram channel via AP/Tanjug

U ukrajinskom granatiranju centra ruskog grada Belgoroda poginulo je 10 osoba, od kojih je jedno dete, a povređeno je 45 osoba, među kojima četvoro dece, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov ranije danas je izjavio da je dvoje dece poginulo, a nekoliko osoba povređeno u ukrajinskom granatiranju centra ruskog grada Belgoroda.

"Oružane snage Ukrajine granatirale su centar Belgoroda. Prema preliminarnim informacijama, ima dvoje mrtve dece i povređenih", napisao je on na Telegramu.

Pored toga, tokom napada, nekoliko granata je pogodilo stambeni deo Belgoroda, precizirao je guverner. 

Ukrajinske oružane snage redovno granatiraju ruske pogranične teritorije, izvode udare bespilotnim letelicama i sprovode sabotaže, navela je ruska agencija.  

Foto: Russia Emergency Situations Ministry telegram channel via AP/Tanjug

Konkretno, sinoć je ukrajinska vojska, takođe, pokušala raketama da napadne Belgorodsku oblast. 

Ruske snage PVO su uništile 13 raketa.

Kako je Gladkov kasnije pojasnio, jedan muškarac je poginuo kada je granata pogodila privatnu kuću.

Povređene su i četiri osobe, među kojima je i 10-godišnje dete. 

Osim toga, oštećeno je 10 privatnih kuća, dva automobila i vodovod.

Od 11. aprila 2022. godine uspostavljen je visok (žuti) nivo opasnosti od terorizma širom Belgorodske oblasti. 

To je neophodno zbog zaoštravanja situacije na ukrajinsko-ruskoj granici i pojačane aktivnosti ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()