Ubijaju ih bivši i sadašnji partneri, ali i deca: U 2023. godini u Italiji usmrćeno 120 žena

Izveštaj je objavila Uprava kriminalističke policije

07.03.2024. 23:45
  • Podeli:
altavila milicija, egzorcizam, đovani bareka, italijanska policija, karabinjeri - 11 feb 2024 - profimedia-65ca2088c7701.webp Foto: Profimedia

U Italiji je 2023. godine ubijeno 120 žena, navodi se u izveštaju koje je danas objavila Uprava kriminalističke policije, dan uoči Međunarodnog dana žena 8. marta.

U izveštaju se navodi da su polovinu od te brojke, 64, ubili njihovi bivši ili sadašnji partneri, prenela je ANSA.

Dodaje se da su četvrtinu ubistava počinila deca žrtava, konkretno, muško dete u 89 odsto slučajeva.

Italijanska novinska agencija navodi da je rodno nasilje veliki problem u Italiji, nakon dugog niza femicida, uključujući i ubistvo 22-godišnje studentkinje Đulije Čeketin, koju je ubio njen bivši dečko u zločinu koji je šokirao naciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()