Ubistvo ili samoubistvo: U Švajcarskoj uhapšeno više osoba povezanih sa smrću u Sarko kapsuli

Tužioci su otvorili istragu zbog sumnje na podsticanje i saučesništvo u samoubistvu

24.09.2024. 13:24
  • Podeli:
sarco, kapsula za eutanaziju, asistirano samoubistvo - 7 dec 2021 - profimedia-0646847061-669270ce40c14.webp Foto: Profimedia

Policija u severnoj Švajcarskoj saopštila je danas da je nekoliko osoba uhapšeno i da je otvoren krivični postupak u vezi sa sumnjivom smrću jedne osobe u tzv. kapsuli ili komori za suicid, koja se još naziva i "sarko kapsula".

Takozvana sarko kapsula, komora za samoubistvo koja nikada ranije nije korišćena, dizajnirana je da omogući osobi unutar zatvorenog prostora da pritisne dugme koje aktivira ubrizgavanje azotnog gasa, od kojeg čovek ubrzo zaspi, a potom, za samo nekoliko minuta i premine usled gušenja, prenosi Rojters.

"Tužioci u kantonu Šafhauzen su obavešteni od strane jedne advokatske kancelarije da se u ponedeljak dogodio asistirani samoubilački čin uz korišćenje Šarko kapsule u blizini šumske kolibe u Merišausenu", saopštila je policija.

U saopštenju se navodi da je "više ljudi" uhapšeno i da su tužioci otvorili istragu zbog sumnje na podsticanje i saučesništvo u samoubistvu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()