Uhapšen Džordž Santos

Protiv njega se vodi nekoliko istraga, u Kongresu, u Njujorku, pa i u Brazilu

10.05.2023. 16:05
  • Podeli:
Džordž Santos Tanjug Andrew Harnik-645ba45b79698.webp Foto: Tanjug/Andrew Harnik

Republikanski kongresmen Džordž Santos uhapšen je danas zbog optužbi za pranje novca, prevaru i krađu javnih fondova, javlja agencija AP.

Džordž Santos (34) koji je "napumpao" svoje finansijske prihode i "ulepšao" svoj CV, priznao je da je izmislio dobar deo svoje biografije.

Santos, koji je za sebe govorio da je "ostvarenje američkog sna", optužen je i da je lagao o svojoj verskoj pripadnosti, tvrdeći da je "ponosan na svoje jevrejsko poreklo" premda je odrastao u katoličkoj porodici.

Takođe je tvrdio da je radio u "Goldman Saksu" i "Sitigrup". Među ostalim lažnim tvrdnjama, Rojters prenosi i da je Santos navodio da ima diplome Njujorškog univerziteta i Koledža Baruč, iako nijedna od te dve institucije nema nikakve podatke o njemu.

Protiv njega se vodi nekoliko istraga, u Kongresu, u Njujorku, pa i u Brazilu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()