Uhapšeni osumnjičeni za bombaški napad u Iranu u kom su poginule 84 osobe, ožalošćeni traže osvetu

Ministar unutrašnjih poslova Ahmad Vahidi rekao je za državnu TV da je uhapšeno više osumnjičenih

05.01.2024. 15:43
  • Podeli:
sahrana poginulih posle eksplozije u iranu, 5 jan 2024 - profimedia-659815a409518.webp Foto: Profimedia

Ožalošćeni su u petak plakali nad kovčezima žrtava dve smrtonosne eksplozije u Iranu, a ministar unutrašnjih poslova je rekao da je više osumnjičenih uhapšeno zbog napada za koje je odgovornost preuzela Islamska država, javlja Rojters.

Gomila je uzvikivala "osveta, osveta" na snimcima državne televizije sa sahrana u gradu Kermanu, gde se u u sredu desio najkrvaviji bombaški napada u Iranu od Islamske revolucije 1979. godine.

Čak 84 ljudi poginulo je u eksplozijama na komemoraciji vojnom komandantu generalu Kasemu Sulejmaniju, koji je ubijen u Iraku 2020. godine od strane američkog drona.

Eksplozije su se dogodile usred napetog raspoloženja u regionu dok se izraelski rat protiv Hamasa u Gazi bližio tromesečnoj granici.

Ministar unutrašnjih poslova Ahmad Vahidi rekao je za državnu televiziju da je uhapšeno više osumnjičenih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()