Ukrajina: Broj poginulih u Dnjepru porastao na 40; Rusija: Sami su sebe gađali

Raste broj poginulih u subotnjem napadu na Dnjepro

16.01.2023. 13:57
  • Podeli:
Dnjepr_zgrada_Ukrajina_foto_TW-63c2d39eec050.webp Foto: Twitter

Ukrajina još broji poginule iz subotnjeg raketiranja kada je pogođenja zgrada u Dnjepru, a prema poslednjim podacima broj poginulih popeo se na 40. 

Prema rečima lokalnog zvaničnika Genadija Korbana, 30 ljudi se vodi kao nestalo, a u napadu je povređeno 75 osoba, među kojima 14 dece.

I dok Ukrajince tvrde da je zgrada pogođena ruskom raketom Kh-22 koju ukrajinske snage nisu mogle da obore, ruska strana tvrdi da nijedna stambena zgrada nije bila meta ruskih raktenih napada.

Naprotiv, portparol Kremlja Dmitrij Peskov tvrdi da je zgradu pogodila ukrajinska strana protivvazdušnom raketom, dok je pokušavala da izvede kontranapad.

"Ruske Oružane snage nisu gađale stambene igrade ili društvenu infrastrukturu. Vojne mete, koje su očigledne, ali ujedno i skrivene, bile su pod napadom. Možete da čujete izjave ukrajinskih zvaničnika da je do tragedije u Dnjepropetrovsku došlo zbog kontranapada", rekao je Peskov i naglasio:

"I sami ste videli zaključak nekih predstavnika ukrajinske strane koji su rekli da je, u stvari, ova tragedija rezultat dejstva ukrajinskih protivvazdušnih raketa".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()