Ukrajina formira legiju stranaca za borbu protiv Rusije

'Međunarodna legija za regionalnu obranu Ukrajine' naziv je jedinice koja je namenjena stranim dobrovoljcima koji žele da se bore protiv ruskog napada.

27.02.2022. 11:21
  • Podeli:
ukrajina-vojska-vojnici-reuters.jpg

U Ukrajini je pokrenut proces formiranja jedinice pod nazivom "Međunarodna legija za regionalnu odbranu", a namenjena je stranim dobrovoljcima koji žele da se bore protiv ruskog napada na tu zemlju, javlja Anadolija.

U saopšteju iz kabineta predsednika Ukrajine navedeno je da ruski napad nije samo invazija na Ukrajinu, već početak rata protiv Evrope i svetskog pravnog poretka.

Predsednik Volodimir Zelenski pozvao je sve građane sveta i prijatelje Ukrajine da brane njegovu zemlju i Evropu od ruske agresije.

Iz njeovog kabineta podsetili su da se stranci od 2016. godine mogu dobrovoljno boriti u redovima ukrajinske vojske, te naveli da se upravo formira jedinica koju čine stranci, a nazvana je "Međunarodna legija za regionalnu odbranu Ukrajine".

Istaknuli su da svi zainteresirani mogu da se obrate vojnim atašeima ukrajinskih ambasada u svojim zemljama.

Pola ruske vojske nagomilane na granici sada je u Ukrajini

Moskva je pozvala 'sve jedinice' da se u idućim danima presele u Ukrajinu, jer NATO priprema brzu isporuku oružja.

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()