Ukrajina: Nismo primetili raspoređene beloruske trupe na granici

Belorusija je u subotu saopštila da raspoređuje trupe kako bi ojačala odbranu na granici sa Ukrajinom

12.08.2024. 12:49
  • Podeli:
beloruska granica beloruska vojska profimedia-66b9e85ece3ac.webp Foto: Profimedia

Ukrajina je saopštila danas da nije uočila snake raspoređivanja beloruskih snaga u blizini granice dveju zemalja, što je u suprotnosti sa saopštenjem iz Minska, prema kojem je veliki broj vojnika raspoređen na belorusko-ukrajinskoj granici.

''U poslednjih nekoliko dana nismo zabeležili nikakvo kretanje ili gomilanje beloruskih snaga, uključujući različite jedinice, opremu i osoblje u blizini naše granice'', rekao je portparol ukrajinske granične službe Andrij Demčenko, prenosi Rojters.

Belorusija je u subotu saopštila da raspoređuje trupe kako bi ojačala odbranu na granici sa Ukrajinom, nakon što je optužila Kijev da narušava njen vazdušni prostor dronovima.

Kako navodi Rojters, raspoređivanje beloruskih trupa može da predstavlja pretnju po Ukrajinu, i da će Kijev potencijalno morati da rasporedi i svoje trupe, u vreme kad su ukrajinske snage izvele napad na rusku Kursku oblast.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()