Ukrajina: Raketni napadi širom zemje, Kijev bez struje i vode

Nakon ruskog raketiranja delovi ukrajinske prestonice ostali su bez struje i vode

31.10.2022. 09:29
  • Podeli:
kijev_eksplozije - twtter-1667202231592.webp Foto: Twitter

Serija eksplozija čula se jutros u ukrajinskoj prestonici Kijevu, prema Rojtersovim svedocima u tom gradu, a regionalne vlasti u severnoj, istočnoj i centralnoj Ukrajini takođe su izvestile o raketnim napadima.

Svedoci navode kako se dim diže iznad Kijeva posle desetak eksplozija.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov rekao je da su grad pogodile dve rakete koje su gađale "kritični infrastrukturni objekat".

Rusija je poslednjih nedelja pojačala raketne udare na Ukrajinu nakon što je Kijev okrivila za eksploziju koja je oštetila most na Krimu.

Ruske snage izvele su jutros raketne napade na više gradova u Ukrajine, prenose ukrajinski mediji pozivajući se na regionalne vlasti.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko rekao je da postoje informacije da je 40 ruskih projektila bilo u vazdušnom prostoru Ukrajine, prenosi Unian.

Delovi Kijeva bez struje i vode

Kako se navodi, raketirani su Kijev, Nikolajevska oblast, Harkov, Zaporožje, kao i Vinicka i Čerkaška oblast.

Predstavnici regionalnih vlasti saopštili su da su u Harkovu, Zaporožju i Čerkaškoj oblasti na meti bili važni infrastrukturni objekti.

Sekretar Gradskog veća Zaporožja Anatolij Kurtev izjavio je da je posle napada došlo do nestanka struje, prenosi Interfaks Ukrajina, dok Unian navodi da je u gradu obustavljen rad metroa.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da su pojedini delovi ukrajinske prestonice bez struje i vode nakon jutrošnjeg raketnig napada koji su izvele ruske snage.

Kličko je na Telegramu naveo da su na meti bili vitalni infrastrukturni objekti, prenosi Interfaks Ukrajina.

Predstavnici regionalnih vlasti u Ukrajini saopštili da su ruske snage jutros izvele raketne napade na više ukrajinskih gradova i oblasti, među kojima su i Kijev, Zaporožje, Harkov, Nikolajevska oblast, Vinicka i Čerkaška oblast.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()