Ukrajina rasporedila desetine hiljada vojnika u Zaporoškoj oblasti

Sprema se prolećna ofanziva

04.05.2023. 11:13
  • Podeli:
vojnici Ukrajina Bahmut vojska foto Reuters-64031721ad501.webp Foto: Reuters

Ukrajinske oružane snage rasporedile su nekoliko desetina hiljada svojih pripadnika pripremljene za ofanzivu na liniji kontakta u Zaporoškoj oblasti, rekao je danas Vladimir Rogov, lider proruskog pokreta Mi smo zajedno.

"Sada je nekoliko desetina hiljada ukrajinskih boraca na liniji kontakta u Zaporoškoj oblasti,...nažalost, oni imaju dovoljno pripadnika svojih snaga da izvedu ofanzivu, rasporedili su dovoljan broj boraca koji mogu da dejstvuju na zaporoškom području", tvrdi Rogov u izjavi za Tass.

Rogov je rekao da su u sredu uveče ukrajinske snage pokušale da izvedu napad blizu Orehova, ali da su se povukle pošto su izgubili 30 svojih ljudi i deo opreme, a da je borba trajala oko jedan sat.

Protivvazduhoplovna odbrana ukrajinske vojske oborila je 18 od 24 dronova kamikaza koje je, kako se tvrdi, Rusija lansirala u napadu pre zore u četvrtak.

Gradska uprava Kijeva je u saopštenju navela da su sve rakete i bespilotne letelice koje su gađale ukrajinsku prestonicu treći put u četiri dana uništene.

"Rusi su napali Kijev koristeći projektile, verovatno balističkog tipa“, saopštila je administracija ukrajinske prestonice.

Od 15 bespilotnih letelica kamikaza "šahed" koje su ispaljene na crnomorski grad Odesu, protivvazdušna odbrana uništila je 12, dok su tri pogodila univerzitetski kompleks. Žrtava nije bilo, saopštila je ukrajinska južna vojna komanda.

Rusija redovno bombarduje Ukrajinu od oktobra prošle godine, gađajući različite ciljeve. Najnovije eksplozije prijavljene su manje od 24 sata nakon što je Kijev saopštio da je 21 osoba poginula u ruskom napadu na grad Herson.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()