Ukrajina spremna za grejnu sezonu: Ukupan obim gasa iznosi 14,7 milijardi kubnih metara

Ukrajina je za pripremu grejne sezone i obnavljanje energetske infrastrukture dobila 272 miliona dolara od savezničkih zemalja

19.09.2023. 17:21
  • Podeli:
gas plin gasovod plinovod reuters.jpg Foto: Reuters

Ukrajina je u svojim skladištima prikupila dovoljno gasa za grejnu sezonu, saopštio je danas Ministarstvo energetike Ukrajine.

"Ukupan obim prirodnog gasa u ukrajinskim podzemnim skladištima iznosi 14,7 milijardi kubnih metara. Plan Kabineta ministara Ukrajine da se postigne prognozirani balans prirodnog gasa u skladištima za grejnu sezonu je završen pre roka", dodaje se u saopštenju Ministarstva energetike na Fejsbuku, prenosi Komersant.

Prema podacima Ministarstva energetike Ukrajine, od oktobra 2022. do marta 2023. godine je u zemlji zabeležen najmanje 271 napad na kritičnu infrastrukturu.

Oštećena je polovina celokupnog energetskog sistema Ukrajine, uključujući sisteme za proizvodnju i prenos energije.

Ukrajina je za pripremu grejne sezone i obnavljanje energetske infrastrukture dobila 272 miliona dolara od savezničkih zemalja, a SAD su poslale još 897 miliona dolara.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()