Ukrajinci izginuli na dodeli nagrada: U ruskom raketnom napadu nastradalo 28 vojnika

Rustem Umerov zvanično je potvrdio pogibiju vojnika iz 128. brdsko-jurišne Zakarpatske brigade

05.11.2023. 15:05
  • Podeli:
sahrana ukrajinskog komandanta vitalija baranova, 11 okt 2023 - foto AP PhotoEfrem Lukatsky Tanjug-65479fe628243.webp Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky/Tanjug

U ruskom raketnom napadu tokom ceremonije dodele nagrada vojnicima 128. posebne brdsko-jurišne Zakarpatske brigade Ukrajine poginulo je 28 vojnika, potvrdio je poslanik Mihajlo Volinec.

"28 mrtvih. 53 ranjena.128. posebna brdsko-jurišna Zakarpatska brigada. Nažalost, potvrđena je informacija o pogibiji naših vojnika od ruske rakete", napisao je Volinec na društvenim mrežama.

Kako prenosi agencija Unian, Kancelarija za strateške komunikacije Oružanih snaga Ukrajine saopštila je da su 3. novembra ruske snage izvršile napad na tu brigadu u Zaporožju i da su u napadu poginuli vojnici i ranjeni civili, ali nije navela tačan broj poginulih i ranjenih.

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov zvanično je potvrdio pogibiju vojnika iz 128. brdsko-jurišne Zakarpatske brigade u ruskom napadu u Zaporožju, navodeći da je naredio istragu i da će svi odgovorni biti kažnjeni.

Oružane snage Ukrajine saopštile su da je Rusija napala Zaporošku oblast balističkom raketom Iskander, prenosi Rojters.

Korisnici društvenih mreža u Ukrajini i vojni blogeri prethodno su objavili da je više od 20 vojnika ubijeno u selu blizu linije fronta u Zaporožju, u petak, tokom ceremonije dodele nagrada povodom Dana artiljerije, prenosi Rojters. 

U svom dnevnim izveštaju rusko Ministarstvo odbrane navelo je da su ruske snage "otvorile vatru"“ na jedinicu ukrajinske jurišne brigade u toj oblasti i ubile do 30 vojnika. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()