Ukrajinci ne odustaju od napada na nuklearku: Oboren dron kamikaza iznad NE Zaporožje

Nuklearka u Zaporožju je od oktobra 2022. godine pod ruskom kontrolom.

08.04.2024. 14:38
  • Podeli:
Tan2023-05-2211482354_9 nuklearna elektrana zaporožje ap photo-646b4dd9ac753.webp Foto: Tanjug/AP Photo

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je danas ukrajinski dron kamikaza iznad nuklearne elektrane u Zaporožju i pao je na krov šestog bloka nuklearke, a nije pričinjena značajnija šteta, saopštila je pres služba nuklearke.

Pres služba je na Telegramu navela da Ukrajina nastavlja pokušaje granatiranja nuklearne elektrane u Zaporožju, prenela je agencija RIA Novosti.

Direktor nuklearke Jurij Černičuk rekao je da nakon današnjeg napada dronom nije zabeležena kritična šteta na infrastrukturi.

Oružane snage Ukrajine su u nedelju napale nuklearnu elektranu u Zaporožju pomoću drona, a nije pričinjena značajnija šteta.

Stručnjaci Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) su posetili nuklearku dvadesetak minuta pre napada dronom u nedelju.

Nuklearka u Zaporožju je od oktobra 2022. godine pod ruskom kontrolom.

Sada su svi njeni blokovi ugašeni, a oprema se održava u skladu sa propisima o strogoj kontroli standarda bezbednosti u vezi sa radijacijom.

Specijalisti IAEA od 1. septembra 2022. godine rade u nuklearki u Zaporožju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()