Ukrajinci otkrili sa koje adrese su poslati 'krvavi paketi'

Svi paketi su poslati iz pošta koje nisu imale video-nadzor, što ukazuje da nije bilo moguće na taj način proveriti kako izgleda osoba koja ih je slala.

07.12.2022. 16:03
  • Podeli:
Zaragoza Španija Španjolska policija pismo bomba_Reuters-638871424c4a1.webp Foto: Reuters

Ukrajinske ambasade u Evropi danima dobijaju "krvave pakete", a sada je otkriveno i sa koje su adrese stizali.

Svi paketi stigli iz 'Tesle'

Prema tvrdnjama ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dimitrija Kulebe, svi sumnjivi paketi stizali su u ambasade sa iste adrese. Reč je o adresi na kojoj se nalazi kompanija automobila "Tesla" u Nemačkoj. 

Svi paketi su poslati iz pošta koje nisu imale video-nadzor, što ukazuje da nije bilo moguće na taj način proveriti kako izgleda osoba koja ih je slala.

Takve pakete primila je 31 ukrajinska misija u 15 zemalja u kampanji terora protiv ukrajinskih diplomata, napisao je Kuleba na Fejsbuku.

Nakon što je ekplodiralo pismo-bomba u ukrajinskoj ambasadi u Španiji i pritom je lakše ranjen jedan od službenika, Ukrajina je prošle nedelje saopštila da su paketi u kojima su bile životinjske oči stizali na nekoliko njihovih diplomatskih predstavništava širom Evrope.

Nisu ostavljeni DNK tragovi

"Sve koverte imaju istu adresu pošiljaoca: auto-kuća Tesla u nemačkom gradu Sindelfingen. Obično je pošiljka išla iz pošta koje nisu bile opremljene sistemima za video nadzor", pojasnio je na Fejsbuku Kuleba.

Kuleba je otkrio i da nije ostalo DNK tragova na paketima, ukazujući da je reč o profesionalcima.

 Iz "Tesle" zasad nisu komentarisali ove njegove navode.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()