Ukrajinci upali u rusku Brjansku oblast: Diverzantska grupa drži taoce, jedan ubijen

Prema navodima Kremlja, ukrajinski diverzanti drže šest talaca, a jednog su ubili

02.03.2023. 14:26
  • Podeli:
fsb profimedia-0728810703-63a5a4608ac51.webp Foto: Profimedia

Kako piše ruska agencija TASS, pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti pokušavaju da eliminišu ukrajinske diverzante koji su upali u rusku Brjansku oblast i drže šest talaca.

Jedan talac ubijen, ranjeno dete

"Saboteri su napali dva sela - Ljubečane i Sušanji, u okrugu Klimovski. Drže do šest civila kao taoce", rekli su ruskoj agenciji u odbrambenim izvorima.

Prema rečima načelnika ove oblasti, jedan od civila je ubijen, a dete starosti 10 godina je ranjeno kada su ukrajinski diverzanti pucali na vozilo u pokretu u selu Ljubečane.

Prema navodima pres službe FSB-a, ta služba i pridružene snage "sprovode mere u pograničnom okrugu Klimovski, u regionu Brjansk da eliminišu naoružane ukrajinske nacionaliste koji su prešli državnu granicu".

Načelnik Brjanska je rekao i da je ukrajinski dron u selu Sušanji izbacio eksploziv na jednu kuću, koja se zapalila.

Putin: To je teroristički akt

Ruski predsednik Vladimir Putin ovaj napad je nazvao "terorističkim aktom".

"Danas su izvršili još jedan teroristički akt, još jedan zločin, ušli su u granično područje i otvorili vatru na civile. Videli su da je to civilni auto, videli su da tamo sede civili i deca, otvorili su vatru na njih", rekao je Putin u razgovoru sa učesnicima pilot obrazovnog programa „Mentorska škola“, prenosi Tass.

Zvanični Kremlj je potvrdio da je reč o diverzanstskom napadu, a kako je rekao Putinov portparol Dmitrij Peskov ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnjikov i načelnik Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz podneli su izveštaj predsedniku Rusije Vladimiru Putinu o napadu ukrajinskih diverzanata.  

Ukrajinci: To je laž

Ukrajinci su demantovali ove navode pa tako savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak tvrdi da je reč o "klasičnoj namernoj provokaciji".

On je na svom Tviter nalogu ocenio da "Rusija želi da uplaši svoj narod da bi opravdla napad na drugu zemlju i rastuće siromaštvo nakon godine rata".

"Partizanski pokret u Rusiji je sve jači i agresivniji. Bojte se svojih partizana", napisao je Podoljak.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()