Ukrajini obećano još 5 milijardi dolara za borbu protiv Rusije

Posignut je i sporazum sa američkim proizvođačem aviona Boing kojim su ukrajinske kompanije oslobođene 200 miliona dolara duga

14.04.2023. 21:57
  • Podeli:
Ukrajinska vojska_vojnici_Rat u Ukrajini_Foto Reuters (4)-63bffbfde80b9.webp Foto: Reuters

Ukrajini je na sastancima u Vašingtonu ove nedelje obećano još 5 milijardi dolara za podršku borbi protiv Rusije, rekao je danas ukrajinski premijer Denis Šmihal.

On je precizirao da je Ukrajina dobila nova obećanja dodatne podrške iz Švajcarske, Danske i niza drugih zemalja, kao i da je postigla sporazum sa američkim proizvođačem aviona Boing kojim su ukrajinske kompanije oslobođene 200 miliona dolara duga.

Šmihal se u Vašingotnu sastao sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svetske banke i Evropske investicione banke (EIB), kao i sa najvišim zvaničnicima SAD, prenosi Rojters.

Sastanci, koje je opisao kao "plodonosne", održani su na marginama prolećnog zasedanja MMF-a i Svetske banke. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()