Ukrajini ostalo samo 80 aviona, Rusi imaju 500

Ukrajina je ispucala veliki deo svojih raketa zemlja-vazduh

24.04.2023. 19:22
  • Podeli:
raketni sistem grad rusija ukrajina reuters-63fce5813f889.webp Foto: Reuters

 Kijevu je ostalo oko 80 aviona, a Rusija ih ima 500 samo za rat u Ukrajini – objavio je londonski "EkonomIst" .

Ruski borbeni avioni znatno su superiorniji od svega što ima Ukrajina, jer imaju bolje radare i naoružane su projektilima većeg dometa.

"Ekonomist" tvrdi da Rusija nije bila u stanju da uništi i uguši celokupnu protivvazdušnu odbranu Ukrajine, pa avioni njenih Vazdušno-kosmičkih snaga lansiraju rakete i bombe sa velike udaljenosti.

Posebno se navodi da su neprekidni napadi ruskih dronova i raketa primorali ukrajinsku PVO da ispuca veliki deo svojih raketa zemlja-vazduh.

Zbog nedostatka PVO-raketa, ukrajinske vlasti sada moraju da biraju između odbrane gradova, kritične infrastrukture, baza ili trupa na liniji fronta.

Ukrajina nema čime da sve to brani istovremeno - navodi londonski "Ekonomist".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()