Ukrajinska ambasada u Zagrebu dobila sumnjiv paket sa životinjskim očima

Uznemirujući paketi pojavili su se nakon što je serija pisama-bombi poslata na adrese u Španiji, uključujući ukrajinsku ambasadu u Madridu gde je jedan od zaposlenih bio lakše povređen.

Autor: Goran Ivanović
02.12.2022. 14:51
  • Podeli:
ukrajina-zastava-krv-dlan-reuters.jpg

Više ukrajinskih diplomatskih predstavništava u različitim državama, uključujući Hrvatsku, primilo je "krvave pakete" koji sadrže životinjske oči, saopštilo je u petak ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova.

Uznemirujući paketi pojavili su se nakon što je serija pisama-bombi poslata na adrese u Španiji, uključujući ukrajinsku ambasadu u Madridu gde je jedan od zaposlenih bio lakše povređen.

Pismo-bomba bilo je naslovljeno i na španskog premijera Pedra Sančeza kao i na američku ambasadu u Madridu, zbog čega je Španija pojačala mere bezbednosti.

"Krvavi paketi", natopljeni tečnošću karakteristične boje i mirisa, poslani su u amasade u Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj i Italiji, u generalne konzulate u Napulju i Krakovu te konzulat u Brnu, objavio je portparol Oleg Nikolenko na Fejsbuku.

"Proučavamo značenje ove poruke", napisao je Nikolenko u izjavi na Fejsbuku, dodajući da je ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba naredio da se sve ambasade i konzulati stave pod pojačano obezbeđenje.

Nikolenko je rekao da je zabeležen i incident na ulazu u stan ambasadora u Vatikanu. Izvor ambasadora u Rimu pojasnio je da je ljudski izmet ostavljen ispred vrata.

Portparol je dodao i da je ambasada u Kazahstanu primila bombašku pretnju, koja naknadno nije potvrđena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()