Ukrajinska artiljerija neprekidno napada ruske snage

Artiljerijske jedinice dežuraju 24 sata i pomažu ukrajinskoj vojsci, posebno oko Bakhmuta, gde su zabelženi najžešći sukobi, kao i na liniji fronta u Donjecku

29.10.2022. 14:57
  • Podeli:
AA-20221029-29290326-29290293-UKRAJINSKA_ARTILJERIJA_NEPREKIDNO_NAPADA_RUSKE_SNAGE-1667048177078.webp Foto: Anadolija

Ukrajinske artiljerijske snage stacionirane su u blizini grada Bakmuta u oblasti Donjeck, gde se intenzivno nastavlja rat protiv Rusije, prenosi Anadolija.

Artiljerijske jedinice dežuraju 24 sata i pomažu ukrajinskoj vojsci, posebno oko Bakmuta, gde su zabeleženi najžešći sukobi, kao i na liniji fronta u Donjecku.

Ističući da je artiljerijska vatra najvažnija ratna sila, kapetan Vladislav napominje da je najvažniji nastaviti borbu.

"Izvodimo žestoku paljbu da potisnemo neprijatelja. Svaki dan smo na terenu i žestoko pucamo na neprijateljske ciljeve", rekao je te dodao:

"Koristimo višecevne raketne bacače, razne haubice i druge artiljerijske sisteme. Dežuramo veoma intenzivno, svaki dan, 24 sata, po svim vremenskim uslovima."

Rusija je 24. februara pokrenula rat u Ukrajini koji Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom".

Poslednjih nedelja ukrajinske snage su krenule u kontraofanzivu, dok je Rusija pozvala još rezervista i anektirala četiri ukrajinska regiona, uključujući Donjeck.

Ruske snage pokrenule su novu seriju vazdušnih napada na Kijev i druge ukrajinske gradove u protekle tri nedelje, nakon što je eksplozije na Kerčkom mostu koji spaja poluostrvo Krim i Rusiju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()