Ukrajinska vojska trpi ogromne gubitke: Kijev izgubio veliki broj oklopnih vozila

Ukrajinski zvaničnici su, takođe, priznali da njihova vojska trpi ogromne gubitke

24.09.2023. 16:41
  • Podeli:
Ukrajinska vojska_PVO_Bahmut_Foto Tanjug_Iryna Rybakova via AP-65019bae79662.webp Foto: Tanjug / Iryna Rybakova via AP

Kijev je izgubio značajan broj oklopnih vozila, koje je isporučio Zapad, u pokušajima da probije dobro utvrđenu rusku odbranu na južnom delu fronta, piše "Vašington post", pozivajući se na vojnog oficira na terenu.

Neimenovani komandant ukrajinske vazdušno-jurišne jedinice tvrdi da je Kijev stekao određenu prednost u oblasti Zaporožja u blizini naselja Robotino i Verbovoje, što je poprište žestokih borbi poslednjih sedmica, ali je ostvareni napredak skroman.

On je dodao da je napredak imao visoku cenu u smislu izgubljenih oklopnih vozila, uključujući nemačka borbena vozila pješadije "marder" i američki "strajker".

Komandant ukrajinske vazdušno-jurišne jedinice istakao je da su ukrajinske trupe na svom putu naišle na ozbiljnu odbranu, prenosi "Raša tudej".

"Treba da shvatite da postoji ogroman broj protivtenkovskih mina i veliki broj neprijateljskih snaga, to je jednostavno kolosalno", rekao je on.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da su moskovske snage tokom protekle nedelje odbile ukupno osam napada tri ukrajinske brigade na njihove položaje u blizini Robotina i Verbovog. Izvor navodi da je samo u toj oblasti Kijev izgubio više od 515 vojnika, 24 oklopna i 19 običnih vozila, kao i 35 komada artiljerije.

Ukrajinski zvaničnici su, takođe, priznali da njihova vojska trpi ogromne gubitke, okrivljujući za slab napredak kašnjenja u isporuci oružja sa Zapada, velika ruska minska polja i nedostatak vazdušnih snaga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()