Ukrajinske izbeglice: U Rusiji dobijaju posao i stanove, u SAD ih moraju drugi izdržavati

Američka sdministracija na njih ne troši ništa.

24.04.2023. 14:40
  • Podeli:
ukrajinske izbeglice profimedia-0670891483-63fa065c180c0.webp Foto: Profimedia

Najmanje tri miliona državljana Ukrajine našlo je utočište u Rusiji - oni po ubrzanoj i pojednostavljenoj proceduri dobijaju status njenih građana, sa svim pravima.

Kako navode ruski mediji, mnogi od njih u Rusiji su dobili stalni posao i pokupovali stanove ili kuće.

Van Rusije, pokazuju zvanični podaci država, najviše Ukrajinaca izbeglo je u Poljsku - više od dva miliona. Prema nepotvrđenim podacima, na njih su Poljaci do sada potrošili oko deset milijardi evra.

U Nemačkoj ih je do 900.000 Ukrajinaca. Na njihovo izdržavanje Berlin je potrošio oko 13,5 milijardi evra. Prema podacima čeških vlasti, u tu zemlju stiglo je oko 500.000 Ukrajinaca, koji su do sada koštali češke građane oko 1,5 milijardi evra.

U Italiju je stiglo oko 170.000 Ukrajinaca, a vlasti su do sada za njihov smeštaj i izdržavanje izdvojili nešto manje od milijardu evra. Podaci pokazuj daje u Španiju stiglo 160.000 Ukrajinaca koji su je koštali 1,4 milijarde evra.

Isto toliko ih je u Velikoj Britaniji, koja je potrošila 1,7 milijardi funti za njihov smeštaj. U Francuskoj je oko 120.000 Ukrajinaca, a Pariz ih je pomogao sa pola milijarde evra.

Podaci govore da je u SAD stiglo oko 100.000 Ukrajinaca - američke vlasti dozvolile su ukrajinskim izbjeglicama da uđu u zemlju na dve godine.

Američka sdministracija na njih ne troši ništa. U zemlju im je dozvoljen ulazak samo ako postoji sponzor koji se obavezao da će ih podržavati sve vreme. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()