Ukrajinske snage napale pumpnu stanicu u ruskoj Brjanskoj oblasti

Ukrajina još nije odgovorila na ove navode.

21.03.2023. 15:39
  • Podeli:
nafta_busotina_eksploatacija_foto_shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Rusija je u utorak saopštila da je Ukrajina napala pumpnu stanicu Novozibkov u zapadnom regionu Brjansk, javlja Anadolija.

"Oružane snage Ukrajine su uz pomoć bespilotnih letelica napale teritoriju Novozibkovske naftne pumpne stanice Transnjeft. Nije bilo žrtava. Operativne službe su na licu mesta”, rekao je guverner Brjanska Aleksandar Bogomaz u poruci na Telegramu.

Bogomaz je rekao da je struja isključena u naseljima Mamaj, Trostan, Družba, Snovskoje i Dubrovka da bi se osigurala bezbednost za vreme trajanja operativnih aktivnosti.

"Nakon izvršenih operativno-istražnih radnji biće nastavljeno napajanje električnom energijom", rekao je Bogomaz.

Ukrajina još nije odgovorila na ove navode.

Ruska kompanija za gasovodni transport Transnjeft, koja je pod kontrolom države, prošle je srede objavila da je pronašla tri eksploziva u stanici.

"Stanica nije pumpala naftu od početka godine i prazna je", rekao je portparol kompanije Igor Demin za državnu novinsku agenciju TASS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()