Ukrajinske snage prešle reku Dnjepar: Rusi morali da priznaju neuspeh u Hersonskoj oblasti

Napredovanje protivnika priznao je i ruski guverner Hersonske oblasti koja je pod kontrolom Moskve Vladimir Saldo

15.11.2023. 14:00
  • Podeli:
Ukrajinska vojska_tenk_zastava_Anadolija.jpg Foto: Agencija Anadolija (AA)

Rusija je prvi put priznala da je deo ukrajinskih snaga prešao na istočnu obalu reke Dnjepar, navodeći da će se suočiti sa teškom vatrom ruske artiljerije. 

Prethodno je Načelnik štaba ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog saopštio da su ukrajinske snage obezbedile svoje uporište na istočnoj obali reke Dnjepar u regiji Herson, prenosi Rojters.

Da je ukrajinska vojska prešla reku Dnjepar, koju je Moskva smatrala teškom barijerom za ukrajinske vojnike, priznao je i ruski guverner Hersonske oblasti koja je pod kontrolom Moskve, Vladimir Saldo

Šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak rekao je su ukrajinske snage uspele da pređu reku i ukopaju se uprkos teškoćama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()