Ukrajinske trupe trpe teške gubitke u Bahmutu

Grad, navodno, nije dobro pripremljen za odbranu

26.04.2023. 12:33
  • Podeli:
bahmut reuters-6448fdc5ef6a8.webp Foto: Reuters

Ukrajinske trupe trpe teške gubitke u bici za Bahmut, zato što generalštab nije pripremio grad za odbranu, tvrdi bivši zamenik komandanta ukrajinskih snaga za specijalne operacije, general Sergej Krivonos.

"Plaćamo groznu cenu za ovaj grad. Radi se o tome da su neki oficiri iz komande načinili greške i nisu pripremili grad za odgovarajuću odbranu", rekao je Krivonos, bivši zamenik sekretara Nacionalnog saveta za bezbednost i odbranu, kako prenosi TAS S.

U intervjuu za Kanal pet, ukrajinski general kaže da odbrana prilaza Bahmutu i samog grada nije bila dobro pripremljena, što je rezultiralo teškim gubicima.
Prema njegovom mišljenju, ukrajinska vojska je trebalo da se povuče iz Bahmuta u februaru.

 On tvrdi i da vlada u Kijevu ima velikih problema s obukom mobilisanih vojnika.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nastoji da skrene pažnju sa situacije u Bahmutu tako što izvodi lažnu ofanzivu samo za pokazivanje u oblasti Zaporožja, rekao je danas član glavnog saveta ruske administracije Zaporoške oblasti, Vladimir Rogov.

Rogov je istakao za TAS S da je jasno da je za Ukrajinu ključno da pokvari proslavu Dana pobede u Rusiji 9. maja i da bi Kijev mogao da pokuša „da postigne neke uspehe u oblasti Zaporožja i pokrene neke akcije nekoliko dana pre proslave“. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()