Umalo nuklearni incident: Rusi oborili devet ukrajinskih dronova kod nuklearke Zaporožje

Prostor nuklearke Zaporožje je blizu linije fronta dve strane.

02.11.2023. 14:44
  • Podeli:
ne-zaporozje-zaporizja-reuters-639346f83d796.webp Foto: Reuters

Rusko Ministarstvo odbrane optužilo je danas Ukrajinu da predstavlja pretnju bezbjednosti nuklearke "Zaporožje", nakon što je ruska vojska oborila devet ukrajinskih dronova nedaleko od nuklearke.

"Kijevski režim nastavlja sa provokacijama u cilju stvaranja prijetnje od katastrofe, čiji je vinovnik čovek, u nuklearki Zaporožje i u cilju ometanja rotacije osoblja Međunarodne agencije za atomsku energiju /IAEA/ u ovoj nuklearki", saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da su sistemi protivvazdušne odbrane detektovali i presreli devet ukrajinskih dronova danas oko 12.30 časova po moskovskom vremenu u području grada Energodara.

Prostor nuklearke Zaporožje je blizu linije fronta dvije strane. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()