UN: Najmanje 434 migranta poginula u centralnom Mediteranu od početka godine

Centralni Mediteran je najopasnija migrantska ruta na svetu

27.08.2024. 20:32
  • Podeli:
lamanš, engleski kanal, imigranti, ilegalni imigranti - 6 avg 2024 - foto Retuers-66c2073f1b837.webp Foto: Retuers

Najmanje 434 migranta su poginula, a 611 je nestalo u centralnom Mediteranu od početka godine, saopštila je danas Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

U saopštenju se navodi da je do 24. avgusta 14.138 migranata presretnuto i vraćeno u Libiju.

Precizira se da je u Libiju vraćeno 12.135 muškaraca, 983 žena, 484 maloletnika i 136 osoba za koje podaci nisu dostupni, prenela je ANSA.

Libija je važno tranzitno mesto za desetine hiljada migranata koji svake godine pokušavaju da stignu do Evrope preko italijanske obale koja je udaljena oko 300 kilometara od Libije.

Centralni Mediteran je najopasnija migrantska ruta na svetu, prema IOM-u. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()