UN o incidentu u Moskvi: Osuđujemo napade na civile, ali ukrajinski gradovi su ugroženiji

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da je napad ukrajinskih dronova na Moskvu akt terorizma

30.05.2023. 19:48
  • Podeli:
GENERALNA skupština ujedinjenih nacija un reuters Cropped (1).jpg Foto: Reuters

Ujedinjene nacije osuđuju sve napade na civile i infrastrukturu, ma gde da se dešavaju, izjavio je na brifingu portparol generalnog sekretara svetske organizacije Stefan Dižarik, odgovarajući na pitanje o napadu dronova na Moskvu.

"Takođe, važno je istaći da su poslednji napadi u Moskvi neuporedivi sa intenzivnim napadima na ukrajinske gradove kojima nastavljamo da svedočimo", naglasio je Dižarik.

Prethodno, u ranim jutarnjim satima bespilotne letelice su oštetile stambene zgrade duž Lenjinskog prospekta i u Ulici Profsojuzna na jugozapadu Moskve. 

Takođe, jedan dron je pogodio zgradu u Ulici Atlasova u Novoj Moskvi. 

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je da niko od građana u incidentu nije ozbiljno povređen, te da su dve osobe zatražile medicinsku pomoć, ali im nije bila potrebna hospitalizacija.

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da je napad ukrajinskih dronova na Moskvu akt terorizma.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()