Unapređenje saradnje: Kineska i ruska mornarica zvanično započele vojnu vežbu "Zajedničko more 2024"

Vežba se izvodi u tri faze - koncentracija snaga, planiranje u luci i pomorske vežbe

14.07.2024. 21:07
  • Podeli:
ruska mornarica vojska, kineska mornarica vojska, ruski vojni brod, kineski vojni brod, vojni brodovi - 27 dec 2022 - profimedia-65ef088e4cc38.webp Foto: Profimedia

Kineska i ruska mornarica započele su danas vojnu vežbu pod kodnim nazivom "Zajedničko more 2024" u vojnoj luci Džanđang, u južnoj kineskoj provinciji Guangdong.

Na ceremoniji otvaranja, komandujući vežbe iz kineske mornarice rekao je da je mehanizam za zajedničke pomorske vežbe i obuka dveju mornarica, kao i njihova sposobnost za izvođenje zajedničkih pomorskih vojnih operacija, nastavila da se unapređuje, prenela je Sinhua.

Prema rečima komandujućeg sa ruske strane, održavanje ovakvih zajedničkih pomorskih vojnih vežbi može da unapredi saradnju i profesionalni nivo dve mornarice i doprinese očuvanju pomorske i regionalne bezbednosti.

Nakon ceremonije, pomorske snage su izvele vojne simulacije i vežbe taktičke koordinacije.

Vežba se izvodi u tri faze - koncentracija snaga, planiranje u luci i pomorske vežbe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()