Uništen komandni položaj ukrajinskih trupa u Hersonu

Ruske jedinice su sprečile su ukrajinske trupe da izvrše protivnapad na naselja Slavnoje, Pavlovka, Rovnopolj i Vremevka u Republici Donjeck.

20.11.2022. 17:53
  • Podeli:
herson ukrajina reuters (3)-1668963187260.webp Foto: Reuters

Ruske snage uništile su komandni položaj ukrajinskih trupa u oblasti Herson, rekao je portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

"Uništeno je komandno mesto u blizini naselja Veseloje u Hersonskoj oblasti zajedno sa 62 artiljerijske jedinice na vatrenim položajima, ljudstvom i vojnom opremom u 153 oblasti", rekao je Konašenkov novinarima.

Ruske jedinice su sprečile ukrajinske trupe da izvrše protivnapad na naselja Slavnoje, Pavlovka, Rovnopolj i Vremevka u Republici Donjeck.

"Poginulo ili ranjeno 50 neprijateljskih vojnika", rekao je Konašenkov i dodao da su uništena su dva oklopna transportera, dva oklopna vozila i tri kamiona, preneo je TASS.

Konašenkov je dodao da su visokoprecizne rakete ruskih vazdušno-kosmičkih trupa uništile dva višecevna bacača raketa HIMARS u Donjecku.

"Napad se dogodio u okolini naselja Kramatorsk u Donjeckoj Narodnoj Republici /DNR/", rekao je Konašenkov.

Osim toga, u protekla 24 časa jedinice ruske PVO su oborile šest bespilotnih letelica ukrajinske vojske u DNR, kao i dve rakete "Olha".

Podsetimo, ruska vojska i veliki broj civila povukli su se iz Hersona, ostavivši grad da ga preuzmu ukrajinske snage. Ovo je bilo prvo zvanično povlačenje ruskih snaga otkako je ova zemlja izvršila invaziju na Ukrajinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()